Banz Gehoorbeschermers Graffiti Baby Earmuffs - SNR21db

Banz
9330696046701
9330696046701
kg
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Gehoorbeschermers

Gehoorbeschermers

Gehoorbeschermers Kindergehoorbeschermers one size. Deze earmuffs zijn verstelbaar, uitschuifbaar bij de oorkappen en in andere positie te zetten. Waardoor de gehoorbescherming door zowel kinderen als volwassenen kunnen gedragen worden.

Earmuffs - Aangeraden door dokters wereldwijd! Deze gehoorbeschermers zien er niet alleen geweldig uit, maar beschermen ook de oren van kleine kinderen tegen schadelijke hoge geluidsniveaus.

Gehoorbescherming EN Keuring of CE Keuring
Waarom hebben baby gehoorbeschermers (nog) geen EN of CE keuring?

Eerst even het verschil uitleggen tussen een CE keuring en een EN keuring. Een CE keuring is een wettelijk verplichte keuring voor speelgoed en arbo beveiligingsproducten. (en nog een hele rits producten) Een EN keuring is een (semi vrijwillige) keuring die geld voor heel veel baby en kleuterproducten zoals traphekjes, wandelwagentjes en kinderstoelen.
Een EN keuring is dan wel vrijwillig , maar is b.v door de “keuringsdienst van waren” of de GGD een veel gevraagd bewijs van veiligheid.
Omdat babygehoorbeschermers GEEN arbo product is ( baby’s mogen niet werken) kunnen ze (en mogen ze) ook niet worden getest volgens de CE normen.

Verwacht word dat de instanties die de normen maken, The European Committee for Standardization (CEN) met werkgroep CEN-252, voor babyproducten, zoals babydraagzakken etc., ook een norm gaan maken voor babygehoorbeschermers. Maar ze kunnen dat pas opnemen als er weer geld vanuit Europa vrij komt om die norm te maken. Ze hebben op dit moment voor zo’n 8 jaar werk aan normen voor producten die ze belangrijker vinden. Zo komen er binnenkort EN veiligheidsnormen voor slaapzakjes, raamsluiters, deur beveiliging en nog een hele rits producten.

En nu komt het probleem. Een keurings instantie zoals TUV, dat zijn net ambtenaren, ze kunnen en mogen alleen testen volgens de letter van de EN-Norm voor een product. Ze verwijzen ook constant naar die norm. Wat als er geen norm is?
Ja, dan gaat zo’n test instituut NIET testen. Geen norm, geen test waar aan een product moet voldoen, geen Europese EN keuring.

Natuurlijk wilde we wel weten of de babygehoorbeschermers veilig zijn en wel goed werken. Dat hebben we op vrijwillige basis bij een test instituut in Australië gedaan. De resultaten daarvan waren perfect en kunnen zich vergelijken met de zware CE test voor ARBO gehoor bescherming.

Links naar nuttige websites:
http://www.nen.nl/
http://www.cen.eu/cen/pages/default.aspx

September 2012
Jippie’s Kinderveiligheid.

Gerelateerde Producten
!