DreamBaby Chelsea Traphek Klemhek Wit 71-80cm

Dreambaby
9312742821715
9312742301606
Direct leverbaar
kg
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Dreambaby traphekje Chelsea Autoclose klemhekje 71-80cm wit.

Dreambaby traphekje Chelsea Autoclose klemhekje 71-80cm wit

Dream Baby klemhekje, Autoclose uitvoering
met een formaat van 71 tot 80 cm  Hoogte 75 cm
DreamBaby ziet dit als het ideale traphekje.

Dit is de eenvoudige uitvoering van de zware dreambaby klemhekje

De basis van dit klemhekje .
Dit is een ideaal klemhekje dat recht tussen twee muren geklemd kan worden.
In de huidige uitvoering is het hekje voorzien van een autoclose systeem.
( je loopt door het hekje, laat het deurtje los, en het deurtje gaat vanzelf dicht. Je kunt het deurtje niet meer vergeten.)
Zet je het deurtje 90 graden open dan voel je een "bobbel" waardoor het deurtje in de gekozen stand open blijft staan.

Dream Baby Hall-Way klemhekje standaard opening 71 tot 80 cm
 
We kennen deurhekjes en traphekjes. Dit is eigenlijk een nieuwe catagorie: “Hallway gate”
In feiten zijn deze traphekjes wel ontworpen en gekeurd voor boven- of onder aan de trap, maar door hun formaat worden ze meestal gebruikt voor het afsluiten van een open keuken, of een gevaarlijke hal. We noemen ze in het Engels “Hallway gate”.
Het gaat hier zelden om een trapgat van 280cm.

De hallway hekjes zijn wel familie van de klemhekjes en worden door schroeven recht tussen twee muren geklemd.  ( Volgens de EN-1930:2011 ben je wel verplicht om gebruik te maken van de meegeleverde wall-mounting plaatjes.)
 
“swing-shut”
Dit hekje heeft een paar bijzonder kenmerken. 
Zo heeft dit hekje een handmatige sluiting ( manual closing) Het hekje gaat dus niet automatisch dicht, maar als je het hekje een duw geeft dan gaat het hekje dicht en word het hekje meteen vergrendeld. Door die “duw” noemen de Engelse dit een Swing Shut.
De reden waarom gekozen is voor dit handmatige sluitingssysteem is omdat je dit hekje kunt uitbreiden tot maximaal 2.80 mtr. Dan zijn handmatige systemen een beproefd en veilig systeem.
 
Sluiting, boven en onder. 
Open in twee bewegingen. Dit hekje heeft boven een vergrendeling die je met een hand kunt openen. Maar het openen gaat in twee bewegingen. Eerst boven ontgrendelen, daarna 10mm oplichten zodat ook de vergrendeling aan de onderkant open gaat.
 
Deurtje kan naar twee kanten open: Het maakt niet uit van welke kant je komt. Het deurtje kan naar twee kanten open. Dus naar je toe, of van je af.
 
Klemmen: Ga je uitbreidingen gebruiken dan kun je het hekje nog steeds klemmen, maar volgens de Europese regels ben je verplicht om de bijgeleverde wall-cups te gebruiken. ( BS-EN1930:2011)   De Wall-cups kunnen ook gelijmd worden met dubbelzijdige tape. Een heel goed alternatief zijn de Wall-Savers. Die zijn 110mm doorsnede en hebben geen lijm of schroefjes nodig. 
 
Gebruiksaanwijzing in een boekje en op DVD:  Bij elk hekje zit een uitgebreide gebruiksaanwijzing met alle mogelijkheden, aanwijzingen en waarschuwingen. Maar soms is een beeld duidelijker dan 1.000 woorden.
Nu zit bij elke hekje een DVD. Voor de montage even naar de DVD kijken. Ik denk dat er een aantal waardevolle tips op staan.
 
Uitbreidingen:  Er is een kans dat u het hekje in een opening wilt plaatsen tussen de 71 en 80 cm. Dan past het hekje meteen zonder uitbreidingen.  Maar de meeste ouders willen dit hekje gebruiken voor een doorgang, trap, overloop of voor het afsluiten van een open keuken. Dan heb je eigenlijk altijd uitbreidingen nodig.             
              
Dit zijn voorbeelden met 1 uitbreiding aan een kant.  Maar je kunt maximaal 2 uitbreidingen aan het hekje bevestigen.  Met 1 links en 1 rechts kun je bijna alle gewenste maten samenstellen. Zolang je maar houdt aan een maximum van 2 uitbreidingen.  ( één links en één rechts.) en NIET breder dan 280cm max.

Keuring: BS EN1930:2000 en ASTM F1004-07
Gerelateerde Producten
!