Soorten haardhekken. Welke soorten openhaard hekken zijn er?

Bij het overwegen van de aanschaf van een haardhek voor je huis, is het essentieel om te weten dat er verschillende soorten beschikbaar zijn. Elke variant heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, en het kiezen van het juiste haardhek hangt af van jouw specifieke behoeften. In de onderstaande tekst gaan we dieper in op de diverse soorten haardhekken die beschikbaar zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 Bekijk alle haardhekken
 Waarom zou je kiezen voor een haardhek?
 Haardhek kopen? Waar let je op.
 Wat is het beste haardhek?

1. Metalen haardhekken

Een haardek van metaal zijn duurzaam en bieden uitstekende bescherming voor open haarden. De haardhekken zijn solide en hebben een stevige constructie. Metalen haardhekken zijn ook verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, van eenvoudig en modern in zowel zwart als wit. Ze passen goed bij een breed scala aan interieurstijlen. Daarnaast zijn de haardhekken verlengbaar.

Verlengbare haardhekken (openhaard hekken) bieden flexibiliteit en aanpasbaarheid. Ze kunnen worden verlengt om verschillende ruimtes af te sluiten en kunnen worden aangepast aan de grootte van je open haard. Dit maakt ze ideaal voor gezinnen die een multifunctioneel haardhek of kachelhek willen dat gemakkelijk kan worden aangepast aan hun behoeften.

2. Glazen haardhekken

Een haardhek van glas heeft een moderne en eigentijdse uitstraling. Ze bieden een transparante barrière rond je open haard, waardoor het vuur zichtbaar blijft terwijl de veiligheid behouden blijft. Een haardhek van glas kan een gevoel van ruimtelijkheid creëren in je woonkamer en past goed bij een minimalistische of moderne inrichting.

Let op: glazen openhaard hekken kunnen erg warm worden. Wij raden dit dus ook niet aan met kinderen en huisdieren binnen het gezin.

Haarhek kopen

Bij het kiezen van een haardhek voor je huis is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de stijl van je interieur. Er is altijd een haardhek dat aan jouw behoeften voldoet en de veiligheid in huis verbetert.

Bekijk collectie

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking