Traphekje op maat

Voor welke trappen is het Flex traphekje?

Voor trappen waarbij een standaard traphekje niet gemonteerd kan worden, is het Babydan Flex traphekje een uitkomst. Met het Flex Traphekje kan er elke gewenste opstelling met hoeken, rechte combinaties of met meerdere deuren gemaakt worden.

Welke uitbreidingen heb ik nodig?Leg stroken papier op de vloer van 72 cm, 46 cm, 33 cm en 20 cm. Dan weet je ongeveer hoeveel deuren 72 cm, panelen 72 cm, 46 cm en verlengstukken 33 cm, 20 cm je nodig hebt. De muurbevestiging is 4 cm indien deze op in de dag gemonteerd is. Wanneer je de muurbevestiging  op de dag gaat monteren dan reken je de muurbevestiging er niet bij. In een set muurbevestiging zitten 2 muurbevestigingen om zowel links als rechts de combinatie te monteren.

 

Indien het traphekje bevestigd dient te worden aan een balustrada of ijzeren hekwerk:

Indien het Flex traphekje niet gemonteerd kan worden met schroeven aan de muur of kozijn maar aan bijvoorbeeld een balustrade of  pilaar dan hebben wij daar ook mogelijkheden voor.  

De Losse spijl en dopjes maak je vast aan de spijlen van een balustrada of de montagelat maak je vast aan een ijzeren paal of balustrade met kabelbinders en het hekje wordt geschroefd in de montagelat.

Advies

Zet het deurtje altijd op de grond en NIET op een trede. Op de trede zou je gemakkelijk kunnen struikelen. Ook is het advies indien het traphekje boven aan de trap gemonteerd wordt een antistruikeldrempel erbij te bestellen: https://www.traphekjes.nl/babydan-perfect-close-premier-traphekje-anti-strui.html tegen struikel gevaar.

Geschiedenis

Ooit zijn deze hekjes ontwikkeld als haard / of kachelhekjes. (Denk maar eens aan de bekende Deense allesbranders en houtkachels.)  We hebben toen het haardhekje omgebouwd tot een systeem hekje ( ook wel configure gate genaamd op z’n Engels) maatwerk Maatwerk =   Op maat opgebouwd uit losse componenten. We hebben een speciaal gedeelte van de showroom waar we dat hekje kunnen opbouwen! Bij maatwerk kunnen we het hekje precies samenstellen zoals jij dat wilt.  Dus bij een hekje van 7,80 meter of een hekje met 2 deurtjes ben je meestal aangewezen op maatwerk. Maar het is wel zo dat ook de hekjes in een doos worden opgebouwd uit dezelfde componenten als bij de maatwerk-hekjes. Voor maatwerk hebben we ook de losse A stukken die het mogelijk maken om meerdere deurtjes in je hek op te nemen. Met de kleine 20cm pas-stukjes kun je ook kleine bochten en aanpassingen maken.  Bij half open trappen of spiltrappen ben je bijna altijd aangewezen op maatwerk.  Met name in België waar de architectuur van de trappen iets meer vrijheid kent dan Nederland zijn maatwerk traphekjes vaak de enige oplossing.

Tandwieltjes

Ik wil graag even het principe uitleggen. Alle panelen van elk merk systeemhekjes hebben een VASTE maat.  Je kunt ze niet inschuiven. Een voorbeeld:  Als je een 3 delig CLASSIC hekje recht achter me kaar zou zetten dan krijg je een maat van 180cm. Dat is dan ook de maximale maat. Op de verbindingen van de panelen heeft de CLASSIC tandwieltjes in het plastic verwerkt. Beneden en boven zitten kleine tandwieltjes die elke keer 3 graden ten opzichten van elkaar kunnen draaien. En als die tandwieltjes op elkaar zitten ( worden door een veer aangedrukt) dan krijg je een stevige verbinding. En met die tandwieltjes kun je de linker of rechter panelen in elke stand verzetten. Zet je ze helemaal naar achteren dan krijg je 90 of 100cm breed hekje. Schuin naar achteren dan zit je rond de 140cm, en zo maak je zelf de juiste maat voor jou situatie. De tandwieltjes geven ook de stevigte aan de constructie. Door het hekje in een bocht te zetten ( als is goed, als het maar niet recht is) krijgt het hekje stevigte van het frame en van de tandwiel verbindingen.  ( Je hoeft echt niets in de grond te schroeven zoals sommige winkels in Utrecht beweren!).

Compleet-in-doos:

Naast het maatwerk hebben we ook dozen met kant en klaar hekjes van diverse leveranciers en in diverse uitvoeringen.  Het is eigenlijk het best om de diverse modellen even voor te stellen met de verschillen en de voor-en nadelen wat voor alle hekjes geld; Het systeemhekje al voorverpakt met alles wat je nodig hebt.  Heel veel klanten kopen een hekje voor een doorgang met een formaat tussen de 130 en 180cm . Dan kom je altijd uit op een soort 3-luik van 1 deurtje en 2 panelen.  Voor dit soort klanten hebben we een doos waar alles al in zit. 

De BabyDan Classic, niet in de winkel verkrijgbaar

De BabyDan CLASSIC is onze meest verkochte serie. De BabyDan Classic is reeds in de collectie vanaf 1996 en is gekeurd volgens EN1930:2000  Er is iets bijzonders bij de 3 delige  Classic uitvoering. We hebben iets gedaan met de Classic Wit en de Classic Zwart. Door op de fabriek een van de delen te vervangen voor een nieuw door ons ontworpen A-deel is het mogelijk om het deurtje in elke positie te plaatsen. ( links, midden of rechts.) Daarnaast kun je er nu ook een tweede deurtje aan hangen.  Dat is de perfecte voor de overloop.

De BabyDan FLEX, de nieuwe generatie

Met een aantal kleine aanpassingen is de BabyDan FLEX gekeurd voor EN1930:201.
De BabyDan FLEX heeft o.a. een nieuwe handel gekregen t.o.v. de CLASSIC. Maar door het veranderen van de veiligheidsnorm is het hekje ook iets lager dan de CLASSIC. (komt soms ook beter uit met een trapleuning!) Kortom, met 2011 keuring zijn de regeltjes weer wat aangepast, en moesten er nieuwe gebruiksaanwijzingen worden gedrukt en nieuwe dozen. ( veel kosten) Maar het systeem van “alles in een doos” is de fabrikant goed bevallen. In de BabyDan FLEX heeft hij nu een aantal veel voorkomende sets al kant en klaar in een doos gedaan.   Op dit moment 3 uitvoeringen. Prima want dat is ook beter te verzenden. Van de BabyDan FLEX worden 3 versies standaard geleverd, in WIT of ZWART. De FLEX M  van 90 tot 140cm ( speciaal voor trappen) De FLEX L   van 90 tot 225cm (  3 delig systeem voor keukens etc) De FLEX XL van 90 tot 270cm ( het iets smallere 5 delige haardhekje ) Vanaf oktober zullen er ook losse deurtjes te koop zijn.

Belangrijk:  De FLEX heeft een ander hoogte

Dat betekend dat je de CLASSIC en de FLEX NIET DOOR ELKAAR KUNT GEBRUIKEN. Of je je hebt de flex serie ( keuring EN1930-2011) of de CLASSIC keuring EN-1930:2000)

Afstanden

Het is logisch dat als je het hekje gebruikt als haard of kachel hekje dat je dan het hekje op een veilige afstand van de kachel moet plaatsen. Meestal is dat bij een kachel minimaal 50cm en bij openvuur minimaal 70 cm.  (Zelf houden wij 75 en 110 cm aan.) Als je het hekje pal tegen de trede van de trap zou zetten dan is er een (theoretisch) risico dat een kind door de spijl de eerste trede zou kunnen gebruiken als een opstapje. Vandaar dat bij al dit soort systeemhekjes geadviseerd word om 10cm van de onderste trede weg te blijven. Boven adviseren wij als het kan, ook een marge van 40-60cm.

Keuring

De kern van deze hekjes is een deurtje van 60 of 80 cm. Deze deurtjes zijn gekeurd en voldoen aan de EN1930 norm, de zijkanten van het 3-luik zijn eigenlijk zo breed dat ze buiten de norm vallen en niet meer te testen . ( de test bank kan maar tot 155 cm meten) Nog iets over de muur bevestigingen: Bij alle hekken, maatwerk of compleet in doos, zitten alle schroeven en moeren die je nodig hebt om het hekje in elkaar te zetten.  Er zitten GEEN schroeven bij voor je muur of wand. Waarom niet?  Omdat we niet weten of je muur van hout is, of beton, of juist een holle systeemwand. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Leeftijdsgroep tot 24 maanden

De hekjes zijn getest met een test-pop van 24 maanden oud. Vandaar de theoretische leeftijd van 24 maanden. Echter, er zijn grote verschillen tussen kinderen van 24 maanden onderling. Daarom is de 24 maanden slechts een indicatie. Er zijn en blijven grote verschillen in de vaardigheden van kinderen van 24 maanden. (zie ook ons artikel over de 24 maanden)

 

Voorbeeld montage.Traphekjes op maat


Twee Opmerkingen: 
 Alle systeemhekjes  hebben ALTIJD een drempeltje! Dit is nodig voor het deurtje. (en om alle losse onderdelen bij elkaar te houden.)
Als je de lengte "kaars-recht" gaat monteren dan kun je het hekje moeilijk op maat instellen.
Zet je het hekje iets in een "boog" dan staat het hekje perfect op maat en ook nog steviger.
Je kunt met je keuze van het gebruik van de wall-mounting set ook de maat instellen. (*)

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking