Wat is het beste haardhek (openhaard hek) van 2024?

Als je de trotse eigenaar bent van een open haard, dan begrijp je het belang van veiligheid. Wat is nu het beste haardhek of openhaard hek van 2024? Wij helpen je bij het maken van een keuze voor de perfecte haardhek.

Wij hebben verschillende criteria opgesteld waarmee wij de haardhekken (kachelhek) vergelijken. Op basis hiervan hebben wij een top 3 gemaakt van beste haardhekken.

 Bekijk alle haardhekken
 Waarom zou je kiezen voor een haardhek?
 Haardhek kopen? Waar let je op.
 Welke soorten haardhekken zijn er?

Haardhek

Beste haardhek

1. Veiligheid

Veiligheid is altijd de topprioriteit bij het kiezen van een haardhek. Het beste haardhek voor 2024 moet zorgen voor een onwrikbare barrière tussen je open haard en nieuwsgierige kinderen of huisdieren. We kijken naar de hoogte en stevigheid van het hek. De hoogte moet voldoende zijn om ongeoorloofde toegang te voorkomen, en het hek moet robuust genoeg zijn om niet gemakkelijk te worden omvergeduwd.

2. Eenvoudige installatie

Het beste haardhekje van 2024 moet gemakkelijk te installeren zijn. Wij selecteren modellen die geen ingewikkelde montage vereisen en worden geleverd met duidelijke instructies en bevestigingsmaterialen.

3. Uitbreidbaarheid

Overweeg of je een haardhek wilt dat flexibel en aanpasbaar is. Uitbreidbare modellen bieden veelzijdigheid, omdat ze in verschillende ruimtes kunnen worden gebruikt en kunnen worden aangepast aan verschillende afmetingen. Dit is handig voor gezinnen die behoefte hebben aan een haardhek die ook als traphekje kan worden gebruikt, of als afscheiding van een bepaalde ruimte.

4. Veiligheidssluitingen

Openhaard hekken (kachelhekken) moeten zijn uitgerust met veiligheidssluitingen om te voorkomen dat kinderen ze per ongeluk openen. De haardhekken moeten voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen, zoals de EN 1930:2011-norm in Europa om de hoogste normen van veiligheid te garanderen.

5. Budget

Haardhekken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven en zoek naar modellen die aan je eisen voldoen binnen dat budget.

Beste haardhek van 2024

Beste Haarhek

1. SafetyThings Traphekje / Haardhekje SG-77 5-Delig 99,3 - 258,7 cm

  • Eenvoudige installatie: Het haardhekje kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd en gedemonteerd. Geleverd met duidelijke instructies.
  • Duurzaam: Gemaakt van hoogwaardige materialen, ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen verschillende omgevingen.
  • Veelzijdig: Het Safetythings SG-77 haardhek kan veelzijdig gebruikt worden, zoals openhaard hek, als traphekje en zelfs als roomdivider.
  • Brede doorgang: Heeft een brede doorgang van 65 cm en een deur die 90 graden kan worden geopend, zowel naar links als naar rechts.
  • Stabiel: De haardhek is stabiel dankzij de drempel. Voor montage bovenaan de trap wordt een anti-struikeldrempel aanbevolen.
Bekijk product

2. BabyDan Flex XXL Traphekje / Haardhekje 90 - 360 cm

Het BabyDan Flex traphekje / haardhekje biedt flexibele aanpassing aan diverse ruimtes. Het is duurzaam, heeft een dubbel vergrendelingsmechanisme voor veiligheid, en een brede doorgang van 71 cm. Dit hekje is geschikt voor brede en smalle openingen en naar binnen of buiten te openen. Het haardhekje kan eenvoudig worden geïnstalleerd. Met uitbreidingsmogelijkheden tot 360 cm, is het geschikt voor diverse toepassingen en indelingen in huis.

 Bekijk product

3. BabyDan Flex L Traphekje / Haardhekje 90 - 223 cm

Het BabyDan Flex traphekje / haardhekje is flexibel, duurzaam en veilig. Het past in diverse ruimtes en heeft een dubbel vergrendelingsmechanisme voor gebruiksgemak. Met flexibele muurbevestiging. Geschikt voor zowel brede als smalle openingen. Het haardhek is eenvoudig te installeren.

 Bekijk product
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »