Hoe verwijder ik een traphekje?

Hoe werkt traphek

Klemhekjes

Het verwijderen van een klemhekje is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist vaak alleen een steeksleuteltje (deze wordt meegeleverd bij het traphekje).Zorg er wel voor dat je voorzichtig bent en de instructies van de fabrikant opvolgt om schade te voorkomen. Volg deze stappen:

  • Ontgrendel het traphekje: zoek naar het vergrendelingsmechanisme van het hekje. Dit is meestal een drukknop of een schuifvergrendeling.
  • Klemverbindingen losdraaien: draai de klemverbindingen los die het hekje op zijn plaats houden. Deze bevinden zich aan de onder en bovenkant aan beide zijdes van het traphekje en zijn bedoeld om het hekje stevig tegen de muur of het deurkozijn te klemmen. Hier heb je de bijgeleverde steeksleutel bij nodig.
  • Verwijder het klemhekje: nadat de klemverbindingen zijn losgedraaid, kun je voorzichtig het hekje uit de openingen halen.
  • Opslag of hergebruik: afhankelijk van je behoeften kun je het klemhekje opslaan voor later gebruik of elders in huis hergebruiken.

Schroefhekjes

Het verwijderen van een schroefhekje vereist iets meer tijd en moeite dan het verwijderen van een klemhekje, omdat deze stevig aan de muur of de spil (steunpilaar)is bevestigd. Volg deze stappen:

  • Verwijder het deurtje: de eerste stap is om het deurtje te verwijderen uit het traphekje. Dit doe je in de meeste gevallen door de drukknop of een schuifvergrendeling te ontgrendelen en het deurtje eruit te tillen.
  • Verwijder de schroeven: gebruik een schroevendraaier of een schroefboormachine om de schroeven waarmee het hekje is bevestigd, los te draaien. Deze schroeven bevinden zich meestal aan de boven- en onderkant van het traphekje (aan beide kanten)
  • Verwijder bevestigingen: nadat alle schroeven zijn verwijderd, kun je alle bevestigingen waarmee het traphekje vastzit verwijderen.
  • Vul eventuele gaten op: als het verwijderen van het hekje gaten in de muur of het deurkozijn heeft achtergelaten, kun je deze opvullen met plamuur of een geschikt vulmiddel om ze te verbergen.
  • Opslag of hergebruik: afhankelijk van je behoeften kun je het klemhekje opslaan voor later gebruik of elders in huis hergebruiken.

Bij de BabyDan Flex is het soms onduidelijk hoe het traphekje verwijdert moet worden. Schuif de muurbevestiging eerst omhoog alvorens deze te verwijderen. Dit zit namelijk "vastgeklikt".

Hoe werkt een traphekje

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking