Veelgestelde vragen over schroefhekjes

Waarom een schroefhekje:
Veel gestelde vragen, eigenschappen en opmerkingen voor schroefhekjes  2015

Schroefhekjes gebruiken scharnieren en sluitingen die IN de muur worden geschroefd.
Dat is het grote verschil met de klemhekjes.
Eigenlijk vallen ook de rolhekjes onder montage hekjes. 
Er zijn veel verschillen in montage en mogelijkheden.

 

Een groot voordeel is : dat het hekje in zijn geheel opengaat, ( je hebt dus niet een klein deurtje) En je hebt ook geen drempeltje waar je over zou kunnen struikelen.

We hebben eigenlijk heel veel schroefhekjes, in allerlei kleuren maten en uitvoeringen. Je hebt eenvoudige, recht toe recht aan  modellen, en prachtige design modellen.  Zo ook de prijzen, vanaf € 19,00 tot € 190,00 per hekje.

Zo veel schroefhekjes? Dat komt omdat deze hekjes ook heel populair zijn.
Om je te helpen bij je keuze een paar algemene eigenschappen van hekjes.

Professioneel :
Als we vragen krijgen van kinderdagverblijven, zorg instellingen of voor een vakantiepark dan adviseren wij graag ons  aluminium project hekje.  Dat is ook een schroefhekje  maar dan is de gehele constructie “hufter-proof” en zijn alle onderdelen los verkrijgbaar, zelfs de spijlen. Daarnaast kan het hek geleverd worden in een breedte van 150 cm die in zijn geheel opengaat. Speciaal voor ziekenhuisbedden.
Een steunwieltje zorgt dat het hek, bij lomp gebruik, niet doorzakt.
Zomaar een voorbeeld van een perfect schroefhekje. 

Voor- en nadelen:
Schroefhekjes hekjes hebben eigenlijk maar twee nadelen:
Het hekje is voor een bepaalde plaats gemonteerd en je kunt het niet zomaar ergens anders neerzetten.  Daarnaast moet je een paar gaatjes schroeven. (stelt niets voor)
De Voordelen zijn echter veel groter:  Je mag zo’n hekje in elke situatie monteren ( met uitzondering voor een raam)  Dus boven of onderaan de trap is geen probleem.
Een ander groot voordeel is dat het deurtje in zijn geheel opengaat. Dus bij een trapdoorgang is de opening maximaal.  Er zit geen drempeltje onderaan, dus je kunt ook nergens over struikelen.

Op de dag of In de dag:
Er zijn momenteel ook schroefhekjes die je aan de buitenkant op de trapboom of kozijn kunt schroeven. De buitenkant noemen we OP de dag, aan de binnenkant van het kozijn noemen we het IN de dag.  ( dat zijn alle flexi-fit modellen)
Daarbij kan het voorkomen dat je het hekje diagonaal wilt monteren. Kan  ook!
Overigens, traphekjes mag je (nog steeds) niet gebruiken voor ramen.

Slimme sluitingen:
Alle hekjes kunnen, zonder veel kracht, door een volwassenen met een hand te openen. Dat doe je meestal in twee bewegingen tegelijk. Even oefenen en het werkt perfect.
Er bestaan bij de schroefhekjes GEEN autoclose  uitvoeringen. Dus je moet het hekje ook achter dichtdoen .
 
De veiligheidsnorm voor schroefhekjes:
De veiliheidsnorm EN1930:2000 en EN1930:2011 maakt  voor de consument  eigenlijk geen verschil.  Wel door de testmethode is het voor de ontwerper iets anders.
De meeste schroefhekjes bestaan uit twee delen, een linker en een rechter gedeelte en gaan tot maximaal 109cm.  Kijk goed naar de maat want je kunt er geen  losse uitbreiding bij kopen.  100 tot 109 cm is vaak het max.
Rolhekjes kunnen tot 13 0cm max
de aluminium-profi  die gaat tot 155 cm met gebruikt van een steun wieltje.

Tips voor de montage:  
We hebben geprobeerd de montage zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk te maken. Bij bijna alle modellen zit er een 1:1 montagemal in de doos.   ( dus op ware groten) Het is wel belangrijk dat je het hekje ook echt verticaal ophangt.  Een waterpas is daarbij een absolute noodzaak.  ( anders heeft het hekje de neiging om steeds een kant op te vallen)

Ondergrond, vloeren etc  
Schroefhekjes worden gemonteerd in de muur en staan NIET op de vloer. De kans op beschadiging van de vloer is dus zo goed als uitgesloten.  Je hebt ook geen drempeltje waarover je zou kunnen struikelen.

Leeftijdsgroep: 
De hekjes zijn getest op 24 maanden .  Helaas niet op 30 of 36 maanden.  Vandaar de theoretische leeftijd van 24 maanden.  Echter, er zijn grote verschillen tussen kinderen van 24 maanden onderling.  Daarom is de 24 maanden slechts een indicatie.   Er zijn en blijven grote verschillen in de vaardigheden van kinderen van 24 maanden.

P.S.  Het grote dilemma van de gaatjes
als ik de keuze zou hebben tussen een klemhekje of een montagehekje dan zou ik altijd voor een montage hekje kiezen.  Als je over 5 of 10 jaar gaat  schilderen dan is een beetje muurvuller, schuurpapiertje en een beetje lak  voldoende en niemand weet meer waar die gaatjes gezeten hebben.  Zelfs als je gaat verhuizen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking