Consumentenbond

De Consumentenbond is een gerenommeerde organisatie in Nederland die zich richt op het beschermen van de belangen van consumenten. Ze voeren uitgebreide tests uit op verschillende producten en diensten om consumenten te voorzien van betrouwbare informatie en hen te helpen weloverwogen keuzes te maken.

Een van de belangrijke gebieden waar de Consumentenbond testen uitvoert, is de veiligheid van producten voor gezinnen, zoals traphekjes. Traphekjes spelen een cruciale rol bij het beschermen van jonge kinderen tegen valpartijen op trappen.

Bij het testen van traphekjes hanteert de Consumentenbond strenge criteria om de veiligheid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van de hekjes te beoordelen. Ze onderzoeken bijvoorbeeld hoe stevig het traphekje is, of het voldoende druk kan weerstaan en of het kinderen effectief tegenhoudt.

Daarnaast letten ze op andere belangrijke aspecten, zoals de montage en de gebruiksaanwijzing. Een goed traphekje moet eenvoudig te installeren zijn en duidelijke instructies bevatten om ervoor te zorgen dat ouders het correct kunnen gebruiken.

Op basis van hun uitgebreide tests publiceert de Consumentenbond regelmatig een overzicht van de best geteste traphekjes op de markt. Dit stelt consumenten in staat om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van een traphekje, gebaseerd op de betrouwbare en onafhankelijke informatie van de Consumentenbond.

Het streven van de Consumentenbond is om de veiligheid van consumenten te waarborgen en hen te informeren over de beste producten op de markt. Door het uitvoeren van tests, zoals die voor traphekjes, dragen ze bij aan het vergroten van de bewustwording rondom veiligheid en helpen ze ouders om weloverwogen beslissingen te nemen bij het beschermen van hun kinderen.

 
2022
 
21 juni 2022 De consumentenbond heeft een update gedaan voor alle traphekjes.Onze schroehekjes op wieltjes zijn ook getest.

Ze hebben meer dan 50 traphekjes getest op veiligheid, maar ook op gebruiks- en installatiegemak. En onze hekjes zijn super goed uit de test gekomen. Op de 3de en 4de plek bij de consumentenbond van Juni 2022 met een testoordeel van 8,2! Er stonden zelfs geen nadelen bij. :-)

Testresultaat
Testoordeel 8,2
Totaal veiligheid 8,2
Dagelijks gebruik totaal 8,5
Installeren totaal 8,7
Verpakking en instructies 8,2
Weghalen 7,9

2023 

UPDATE:
Net de laatste test van de Nederlandse Consumentenbond gezien, en ik zag dat de PerfectClose van BabyDan op de 39e laatste plaats was geëindigd.

Helemaal achteraan.
Voor mij was dat niet zo verwonderlijk.
We hadden vorig jaar bij baby BabyDan al aangegeven dat ze een paar dingen moesten veranderen.
In feiten hebben ze dat met de 2023 uitvoering ook wel gedeeltelijk gedaan, maar doordat de EAN nummers en de titel allemaal gelijk zijn gebleven is het niet duidelijk of je nu een oudere versie of een nieuwe versie hebt.

In principe is de Perfect close een verbeterde versie van de premier klemhekjes.
Hij heeft een makkelijker sluiting, speciaal voor een hand bediening.
En met een eenvoudig duwtje kun je het hek sluiten zonder het handvat te gebruiken.
In gebruik een heerlijk Zelfsluitend hekje.
Waar de consumentenbond een punt van maakten waren de bijgeleverde wall-cups.
Die functioneerde niet goed in de test opstelling.

Dat kan kloppen en we hebben dat probleem ook aangepast in de 2023 versie :
1) de wall-cups hebben nu een gladde achterkant met een grotere en betere hechting
2) We gebruiken nu ook een betere dubbelzijdige tape.
3) We leggen in de gebruiksaanwijzing-bijsluiter uit dat lijmen een oppervlakte spanning is.
Dat je de ondergrond waar je op gaat lijmen goed schoon en vetvrij moet zijn.
En dat je geduld moet hebben want pas na 48 uur heb je een behoorlijke hechting.
En pas dan zit de wall-cup goed vast

TIP: Daarnaast nog een opmerking van een van de ouders die we hier willen meegeven.
Als je een klemhekje gaat gebruiken in een nieuw huis dan kan het zijn dat het stucwerk nog niet helemaal door en door droog is en voldoende is uitgehard . Gebruik dan aan de bovenkant links en rechts een wall saver
( dat is en ronde schijf van 180mm) zo voor kom je beschadigingen aan je stucwerk.

Opmerking, om duidelijk te maken dat het gaat om een nieuwe Perfect Close zullen we dit hekje een andere naam geven en nu heet de Perfect Cloce  Perfect Close PLUS met eigen ean nummers
Bij Safety Things zijn het nu allemaal al de 2023 versie.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking