Kan ik een Flex systeem hekje ook in het midden vastzetten?

  • Beschrijving
  • Meer

Sommige ouders willen een heel breed flex systeemhekje kaarsrecht tussen twee muren zetten.

Flex in het midden vastzetten

In t' midden vastzetten

Sample text wordt gebruikt zodat je kunt zien hoe je nieuwe blocks eruit zien. Om de tekst te vervangen klik je erop en daarna druk je tegelijkertijd op CTRL en A op je toetsenbord om de tekst te…

 

Heel veel vragen gaan over het vastzetten van de Flex systeemhekjes.

Even iets over de ontwikkeling van de Babydan Flex Systeem hekjes:
In de jaren 80 van de vorige eeuw waren er in Denemarken veel ongelukken met hout kachels en pelletbranders. Zeer pijnlijke en blijvende verwondingen door verbrandingen.
Finn Anderson van BabyDan is toen begonnen met het ontwikkelen van een haardhekje dat je in een boog om de kachel kon zetten.  Door de boog was er een veilige afstand tot de kachel.   
Hij gebruikte het deurtje van een bestaand hekje, en maakt links en rechts aan elke kant  twee uitbreidingen die in een bocht gezet kon worden. Door dat het hekje in een bocht stond was dat een prima oplossing.  Allen aan de muur kwamen twee bevestigings punten zodat het hekje niet zou gaan schuiven.
 
Op de draaipunten kwam een soort verbinding ( eerst gewoon een schroef)  zodat de hekjes in een vaste vorm zouden blijven staan.  Het is belangrijk om te weten dat Finn er vanuit gegaan is dat je het hekje altijd in een bocht stond. ( of met een hoek)  Het was per slot van rekening een haard / kachelhekjes.

Opmerking: In die tijd waren er babywinkels die dachten dat je het hekje in de vloer moest  vast schroeven.  Dat is NOOIT het geval geweest. Maar het gerucht bleef wel rondzingen op internet.

 

Na 1995 hebben we de eerste varianten gemaakt als traphekje!
Er was een probleem met klanten die een draaitrap hadden. ( ook wel spiltrap of wenteltrap genaamd)
Babydan kreeg namelijk heel veel verzoeken en vragen van bezorgde ouders die een gevaarlijke trap hadden en geen normaal standaard hekje konden gebruiken.  BabyDan moets een ooplossing bedenken.
In 1995 kwamen de eerste (voorlopige) eisen voor een veiligheidsnorm voor traphekjes
Finn en de experts van BabyDan hebben toen het haardhekje iets omgebouwd zodat het zou voldoen aan de nieuwe norr

openhaard hek
Gerelateerde Producten